Miért érdemesebb kondenzációs kazánnal fűteni? I.
2015. szeptember 30. írta: Fűtőmester Attila

Miért érdemesebb kondenzációs kazánnal fűteni? I.


A mai világban arra kényszerülünk, hogy minden alkalmat megragadjunk a költségek csökkentésére, az olcsóbb alternatívák kihasználására. Ennek a jegyében eléggé elterjedtek, vagy ismételt népszerűségre tettek szert különböző, nem kazános és nem gázzal működő fűtési megoldások is. Miért jobb mégis a kondenzációs kazán? Kiderül a két részes blogbejegyzésből, melynek ez az első darabja.

regi-vaillant_plakat.jpgAz emberek újra felfedezni látszanak a fával tüzelést, a vegyes tüzelést, szívesebben fordulnak alternatív, modern megoldásokhoz annak érdekében, hogy minél alacsonyabb legyen a fűtésszámlájuk. Arról viszont megfeledkeznek, hogy az új, frissen hatályba lépett Európai Uniós szabványoknak és az ERP direktívának megfelelő kazánok és kondenzációs kazánok is nagyobb hatásfokot, környezetkímélőbb működést és gazdaságosabb költségeket biztosítanak.

A fával fűtés újra reneszánszát éli, azonban – bár lehet, hogy égését tekintve környezetkímélő – ez egy elég idő- és energiaigényes fűtési módszer. Ráadásul számos, fa tüzelésére alkalmas kazánhoz az adagolást nekünk magunknak kell megoldanunk, ez pedig bizony folyamatosan ismétlendő feladat, ha elég melegen szeretnénk tartani a lakást. Amennyiben nem hulladékfából vagy faaprítékból nyerjük a tüzelőanyagot, ez a módszer élővilágunkra sincsen a legjobb hatással. Ne feledjük, hogy mindemellett könnyen át is lehet verni a tűzifát vásárlókat, főként azzal, hogy térfogat helyett tömegre adnak el egy bizonyos mennyiséget, ami azért csalóka, mert a nem megfelelően kiszárított tűzifa folyamatosan veszít a súlyából.

A napkollektoros fűtésrendszer környezetkímélő és igazán újszerű alternatívája lehet a hagyományos fűtésnek, hátránya azonban, hogy limitált kihasználhatósága miatt elsődleges rendszerként nem használható, inkább a gáz- és kazános fűtés kiegészítőjeként képzelhető el. A kazános és a napelemes megoldást kombinálva viszont gazdaságosabb és még környezetkímélőbb fűtéshez juthatunk.

A következő részben szó lesz további feljövőben lévő alternatív fűtési módokról, valamint igyekszünk benne eloszlatni a kazánfűtésről terjedő tévhiteket, negatív sztereotípiákat is, az információk összegzésével pedig eláruljuk, miért előnyös továbbra is ez a biztos és kényelmes fűtési megoldás.

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr117871084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása