A Hőszivattyú Nyílt Napon jártunk!
2018. november 23. írta: Fűtőmester Attila

A Hőszivattyú Nyílt Napon jártunk!

0.jpgElőször voltam olyan rendezvényen, ahol szakemberek nem csak meséltek a hőszivattyúk előnyeiről, hanem meg is lehetett nézni ennek a környezetbarát fűtési rendszernek a működését, megfoghattam a rendszer egyes elemeit, és persze kérdezhettünk is a szakértőktől. Szerencsés helyzetben voltunk, mert a nyílt napot a Vaillant hőszivattyúk magyarországi importőrének székházában rendezték.

A székházat egyébként nem könnyű megtalálni, ha az ember a GPS navigációra bízza magát. A hivatalos cím: 1097 Budapest, Gubacsi út 6/B, A épület, de mint kiderült, Gubacsi útból kettő is van egymás mellett, így jobb, ha az ember az Office Campus irodaházat keresi. Ott aztán már nem nehéz megtalálni a Vaillant képviseletet, a zászlók segítenek.

1.jpg 2.jpg

A Vaillant csapata nagyon kedves és segítőkész volt, igazi jó házigazdaként apró falatokkal és itallal is megkínáltak mindenkit, de persze engem elsősorban az érdekelt, milyen készülékeket tudnak mutatni, és azok mennyire élethűek. Vásárokon és szakmai fórumokon általában csak egy-egy készüléket lehet látni árválkodni a falon, és a fűtési rendszerek többi elemét nekünk kell odaképzelni melléjük. Itt viszont egy egész hőszivattyú rendszer minden elemét együtt, "használatra kész" állapotban láthattuk.

Izgalmas volt látni azt is, hogy mennyi olyan érdeklődő is eljött, akik magánemberként gondolkodnak azon, hogy a mostani gáz- vagy elektormos fűtési rendszerüket érdemes-e lecserélni hőszivattyúra. Ez tényleg nem könnyű kérdés, hiszen nem kis beruházásról van szó induláskor, viszont a Vaillant szakemberei tudtak olyan példát mutatni, amely a többséget meggyőzte: a hőszivattyú napelemes rendszerrel kombinálva egy jól megépített és szigetelt ház esetében akár teljesen ingyenessé is teheti a fűtést, vagyis miután a két rendszert összekötöttük, soha többé nem kell fizetnünk a fűtésért. Illetve 20-30 évig biztosan nem, mert ezek a készülékek ennyi ideig minimális karbantartás mellett képesek változatlan hatásfokkal üzemelni.

3.jpg 4.jpg
5.jpg 6.jpg


Ha nem tudsz elmenni, de érdekel a téma, akkor javaslom, olvasd el korábbi írásaimat erről:Ha érdekel ez a technológia, még nincs késő: 2018. november 30-án lesz egy újabb ingyenes nyílt nap a Vaillantnál. Itt lehet rá regisztrálni: https://www.vaillant.hu/fogyasztok/szolgaltatasok/hp-nyilt-napok/

Amit a hőszivattyúkról tudni kell: a működésük

Amit a hőszivattyúkról tudni kell: hol használható

Amit a hőszivattyúkról tudni kell: típusok

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr4114389528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása