Tanítsd meg az otthonodat lélegezni!
2018. november 06. írta: Fűtőmester Attila

Tanítsd meg az otthonodat lélegezni!

Az ablakos szellőztetés sok esetben nem tudja biztosítani a jó minőségű levegőt, ráadásul télen a hideget is beeresztjük, és ezzel energiát pocsékolunk. Márpedig a lakásunkban lévő levegő minősége nagyban összefügg az otthoni komfortérzetünkkel. Egy lakásszellőztető rendszerrel azonban biztosíthatjuk a lehető legjobb beltéri levegőminőséget energiaveszteség nélkül is!

 

A nem megfelelő szellőztetés „mellékhatásai”

A nem megfelelő szellőztetés legszembetűnőbb jele az otthonunkban tapasztalható magas páratartalom. A magas belső páratartalom következtében felületi foltosodás és penészedés következhet be a lakásban. Ez azonban csak a legkisebb probléma.

Arról már kevesebben beszélnek, hogy a rossz minőségű levegő oxigénhiányhoz vezet. Ez abban érhető tetten, hogy fáj a fejünk, fáradékonyak vagyunk, rosszul érezzük magunkat a bőrünkben. Arról nem is beszélve, hogy a rossz minőségű levegő a szervezet leépüléséhez is vezethet.

Amennyiben az otthonod jól hőszigetelt, nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki az említett problémák, köszönhetően annak, hogy az épület természetes légcseréje alacsony. Ebben az esetben még fontosabb, hogy odafigyelj az otthonodban lévő levegő minőségére.

 

A megoldás: egy lakásszellőztető rendszer beszereltetése

szelloztetes.jpgA lakásszellőztető rendszer egy olyan rendszer, amely a benti elhasznált levegőt eltávolítja a lakásból, a kinti friss levegőt pedig beengedi a lakásba, biztosítva ezzel a folyamatos minőségi levegőt. Az elhasznált levegő kiengedésével együtt a rendszer a szén-dioxidot és a nedvességet is a kültérbe juttatja.

Emellett nem szabad elfeledkezni arról, hogy a modern lakásszellőztető rendszerek, mint például Vaillant recoVAIR rendszere, hővisszanyerő funkcióval is rendelkeznek, tehát nem kell komolyabb hőveszteséggel számolni a rendszer működése során. Ez összefügg azzal, hogy a lakásszellőztető rendszerek energiatakarékosak, hiszen nem kell a szellőztetések után újra és újra felfűteni a lakást.

A lakásszellőztető rendszerek áldásos hatásai között említhető, hogy csendesebbé válik a lakásunk, mivel nem engedjük be az ablaknyitogatással a kültér zaját.

Érdemes kiemelni, hogy a szellőztető berendezések szűrői megszűrik a levegőt, mielőtt az bejutna a lakásba. Ez azt jelenti, hogy sem por, sem pedig pollen részecskék nem kerülhetnek be a lakásba. Amennyiben van allergiás a családban, ő különösen örülni fog ennek.

 

Tanítsd meg lélegezni az otthonodat!

Az eddig leírtak alapján könnyen belátható, hogy a szellőztetés messze fontosabb, mint ahogy azt a legtöbben gondoljuk. Az egészséges, komfortos élet alapja, hogy minőségi levegő legyen a lakásunkban – ha valamire, akkor erre oda kell figyelni.

A hővisszanyerős lakásszellőztető rendszer áldásos hatásait már az első naptól kezdve érezhetjük, és néhány év után még a befektetett pénzünk is megtérülhet, köszönhetően az energiamegtakarításnak, amelyet ez a modern a rendszer biztosít!

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr1614356555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TakacsLajos1 · http://kozpontiszelloztetes.hu 2018.11.13. 21:36:56

A Vaillant recoVAIR hővisszanyerős szellőztető rendszere tényleg nagyon jó, én is csak ajánlani tudom.
süti beállítások módosítása