Mit tehetsz te a klímaváltozás ellen
2017. március 13. írta: Fűtőmester Attila

Mit tehetsz te a klímaváltozás ellen

Globális felmelegedés, környezetetszennyezés, energia-pazarlás.
Mindannyian ismerjük a problémákat, de hajlamosak vagyunk úgy tenni, mintha nem rajtunk múlna. Hányszor hallom azt az elavult kazánokkal, bojlerekkel, konvektorokkal fűtő klienseimtől, hogy „vennék én modern készüléket, de... és jöttek a kifogások! Nem lehet bekötni a kéménybe; nem spórolok rajta annyit, hogy megérje; ezek a modern készülékek pár év alatt úgyis elromlanak, jó nekem ez a húsz éves gázbojler... Rengeteg a kifogás, de legtöbbször alaptalanok.

whbc16_33810_01.jpg

A baj az, hogy nem ismerjük a lehetőségeket, ezért a következő hetekben bemutatok néhány modern, energiatakarékos megoldást, amit azok is választhatnak, akik az épület adottságai vagy a pénztárca soványsága miatt eddig halogatták a készülékcserét. Nemrég olvastam az angol The Guardian cikkében, hogy a klímakutatás történetében tudósok egy csoportjának most először sikerült matematikai egyenlettel leírni az emberi tevékenység hatásait a Föld környezeti rendszerére.

Azt tudjuk, hogy a Föld klímájára a bolygópálya változása, a naptevékenység, vulkanikus tevékenységek mindig is hatással voltak, csakhogy az utóbbi hat évtizedben ezeket a hatásokat már túlszárnyalták az emberi tevékenységek hatásai. Az új egyenlet szerint 170-szer gyorsabban változik a klíma emberi hatásra, mint a természeti erőknek köszönhetően. Ez elég vészjósló szám, ideje tennünk valamit! Van, ahol már el is kezdték a cselekvést. Amikor Németországban lecserélték az elavult fűtési rendszereket, a Vaillant adatai szerint egy év alatt több mint 30% energiát takarítottak meg, és ugyanennyivel csökkentették a CO2 kibocsátást is. A fűtési rendszerek modernizálásában kiemelt szerepet vállalt a Vaillant cégcsoport, amely egyike a világ vezető gázkészülék gyártóinak, akinek fontos a környezetbarát fűtéstechnika.

Ha most éppen készülékcserén gondolkodsz, gondolkodj el egy Vaillant kondenzációs kazán vásárlásán, ha nem akarsz csalódni. Amit én ajánlok, az a megújult ecoTEC pure modell. Miért az ecoTEC pure?

  • Ha egy hagyományos fűtőkészüléket cserélsz le erre a fali kondenzációs berendezésre, 30 %-os fűtési költségmegtakarítással számolhatsz. Mennyi is ez? Ha havi átlag 20.000 forintot fizetsz a fűtésre októbertől áprilisig, az egy szezonban 42.000 ezer forint megtakarítást jelent, azaz
    KÉT HAVI FŰTÉS ÁRÁT SPÓROLHATOD MEG!

  • A fűtés mellett a használati melegvíz előállításának költségét is racionálisabbá teszi a készülék, köszönhetően az Aqua-Power-Plus rendszernek, mely kiegészítő teljesítménytartalékkal rendelkezik a melegvíz-készítésre. Ezzel megelőzhető a gázkazán fűtési hőteljesítményének túlméretezése.

  • Könnyen beszerelhető. Függőleges kialakítású csatlakozóival ideális megoldást nyújt a fűtésszerelőknek bármilyen gyártmányú, régebbi fali gázkészülék cseréje esetén.

  • Modern, mégis egyszerű a használata. A könnyű használatot egy leegyszerűsített kijelző szolgálja, amelyben bármelyik felhasználó egyértelműen eligazodik.

  • A gyártó erre a készülékére is hét év kiterjesztett garanciát biztosít, így nem kell attól tartani, hogy a modern kütyü nem állja ki az idő próbáját. Ami pedig sokaknak a legfontosabb: ez egy megfizethető, valóban remek áron megvehető készülék, német minőségben!

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr2412335261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása