A jövő hőszivattyúja megérkezett!
2017. február 24. írta: Fűtőmester Attila

A jövő hőszivattyúja megérkezett!

A hőszivattyú a jövő energiatakarékos és környezetbarát megoldása, ezt már én is megírtam. A Vaillant viszont most előállt egy olyan készülékkel, ami még a jövőnél is futurisztikusabb lehetőségeket kínál: okostelefonról irányítható, könnyedén átválthatjuk a hőforrást a talaj, levegő vagy talajvíz között, és akár A+++ energetikai besorolást is elérhetünk. Érdemes alaposabban is megismerni a FlexoTHERM illetve FlexoCOMPACT készülékeket, mert lefogadom, hogy trendteremtők lesznek.


flexotherm_inscene_blog.jpgAki még nem tájékozott a hőszivattyúk világában, annak ajánlom figyelmébe korábbi cikksorozatomat. Annyit mindenesetre érdemes megismételnünk, hogy a hőszivattyúk a környezetből kinyert hőt magasabb hőfokra emelve épületek fűtésére vagy használati melegvíz előállítására szolgálnak.

Ezeknél a készülékeknél általában a rendelkezésre álló hőforrás már eleve meghatározza, hogy milyen készülék telepíthető. Van, ahol a talajvízből nyerhető a leggazdaságosabban ki a hő, van, ahol a levegőből és van, ahol a talajból. A FlexoTHERM (csak fűtés) és FlexoCOMPACT (fűtés + melegvíz) esetében már nem kell aggódnunk emiatt az adottság miatt.

Bár alapesetben egy talajhő/víz pumpáról van szó, a különböző kiegészítő modulokkal könnyedén átalakítható levegő/víz, vagy talajvíz/víz hőszivattyúvá mindkét típus. Ennek gyakorlati hasznát egy olyan ügyfelem példáján tudom bemutatni, akinél a talajvíz/víz hőszivattyú telepítése után, egy idő múlva elapadt a kút, amiből a talajvizet lehetett nyerni. Nála csak egy komolyabb rendszercsere jöhetett szóba, ám a Flexo készülékekel az ilyen esetekben lehetőség van a teljes rendszer megtartására, csupán egy modul hozzáadásával! A Flexo hőszivattyúk fel vannak készítve a teljes hálózati kommunikációra is. Ez nem csak a kütyük és a net szerelmeseinek hasznos. Így ugyanis az összes funkció, beállítás online, és okostelefonos applikációval is elérhető. Bármikor, bárhonnan be lehet avatkozni a fűtési rendszerünk működésébe. Mindez lehetővé teszi a szerviz részére a távfelügyeletet is, aminek óriási előnye, hogy így bármikor rá tudnak nézni a működési paraméterekre, és adott esetben hibát is el tudnak hárítani online. Igaz, ezért a szolgáltatásért külön díjat kell fizetnünk, de a hatékonyság miatt megéri!

Az pedig már nem is meglepő egy Vaillant készülék esetében, hogy a legtakarékosabb hőszivattyúk egyike, ami a piacon jelenleg elérhető. Ha a szakemberek megfelelően beszabályozzák a rendszert, A++, vagy akár A+++ energetikai besorolásúvá is tehetjük a fűtésünket illetve a melegvíz előállítását. Erre garancia a GreenIQ címke is, amit csak azok a Vaillant termékek kapnak meg, amelyek megfelelnek a szigorú fenntarthatósági feltételeknek, jövő orientáltak és intelligens (hálózati) működésűek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr9712285649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása