Így szabadulhatsz meg a pollenallergiától minden éjjel
2017. május 29. írta: Fűtőmester Attila

Így szabadulhatsz meg a pollenallergiától minden éjjel

Nem tudsz aludni az állandó éjszakai orrfolyástól, orrdugulástól? Ez a kérdés ömlik ránk a reklámokból mostanában, és ajánlanak mindenféle csodaszereket, orrsprayket, újabb és újabb módszereket, amivel enyhíthetnénk a pollenallergia sokak által ismert és kellemetlen tüneteit. Miért írok erről a kazánház blogon? Mert tudok ajánlani egy megoldást, ami nem a tüneteket kezeli, hanem az okok egy részét zárja ki, és legalább éjszakára biztosan enyhülést hoz. 

Fontos tudni, hogy az allergiánál a megelőzésnek is rendkívüli nagy szerepe van. Még ha meg is úsztuk előző évben prüszkölés és könnyezés nélkül, egyáltalán nem biztos, hogy ez az idei szezonban is sikerülni fog. A csodaszerek és a tüneti kezelés mellett két nagyon fontos tényező van még az allergia megelőzésében és enyhítésében.

A testmozgás szerepe

Már félórás mérsékelt erősségű edzés után is, 83 százalékkal kevesebb orrdugulással, viszketéssel, tüsszögéssel kell számolnunk: az edzéseknek ugyanis vélhetően gyulladáscsökkentő hatása van
az orrjáratokra.  /forrás: hazipatika.com

 

screen_shot_2017-05-24_at_9_46_48.png

A pollenek elkerülése

Erről esik a legkevesebb szó, hisz hogyan is zárhatnánk ki életünkből a polleneket? A szabadba ki kell menni, feltöltekezni a napsütéssel, jó levegővel. A pollenek és a por viszont az otthonunkban is folyamatosan jelen vannak. E miatt nem tud a szervezetünk egy kis időre sem "fellélegezni" még olyankor sem, ha a négy fal között maradunk.

Mi tehát a megoldás? A profi, gépi szellőztetés, amivel elkerülheted az ablakok nyitását/csukását, és ami sokkal jobb minőségű és tisztább levegőt juttat a hálószobádba, mint egy átlagos légkondícionáló berendezés!

Zárd ki a pollent a hálószobából!

A modern otthoni szellőztető rendszerek olyan finom pollenszűrőkkel vannak ellátva, amelyekkel a hálószoba levegője néhány óra leforgása alatt megtisztulhat a pollenektől. Az allergiások életében pedig óriás jelentősége van annak, hogy legalább éjszakánként allergén-mentes levegőt szívhatnak. Így legalább az éjszakai orrdugulások nagy része megszüntethető, és másnapra pihentebben, kitisztultabban, erősebb védekezőképességgel vehetik fel a harcot a pollenekkel. Mi sikeresen alkalmaztuk már több allergiával küzdő ügyfélnél a Vaillant recoVair termékét, ami egy falra szerelhető készülék kifejezetten családi házakra méretezve.

(A készülék műszaki tulajdonságairól bővebben egy korábbi bejegyzésemben írtam)
 

screen_shot_2017-05-24_at_9_46_39.png 

A recoVair finom pollenszűrője csak a por- és pollenszemcséket nem engedi be a házba, a friss levegőt viszont folyamatosan biztosítja. A CO2 és a pára ugyanakkor könnyedén távozik a lakóhelyiségből, miközben egy beépített modulációs bypass rendszernek köszönhetően még ingyenes extra klimatizálást is kapunk, azaz a hővisszanyeréses szellőztetés hűti is a szobánkat. Így nyáron még a melegtől sem kell éjszakánként szenvednünk, és a levegőminőség is jobb, mintha egy átlagos állapotú klímakészüléket használnánk. Beépíthető felújításkor és persze új lakások, házak építésekor is - de némi építés mindenképpen szükséges hozzá. 

 

screen_shot_2017-05-24_at_9_47_14.png

 

Járjatok utána részletesebben, és élvezzétek a tavaszi, nyári éjszakákat is, környezettudatosan, energiatakarékosan és allergiamentesen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kazanhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr5412536495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása